2014. március 2., vasárnap

Néhány szó vasárnapra

Azt hiszem, ez várható volt egy ekkora kihagyás után. Az új fejezet a napokban felkerült, de erre konkrétan még nem érkezett semmiféle vélemény. Kicsit szomorú vagyok miatta. A megtekintések száma persze kétség kívül nőtt. Majd... Csak rendszeresítenem kell a frissítéseket.

Ehhez persze írnom kell, hogy legyen mivel frissíteni. Sajnos még nem sikerült összehoznom azt a mennyiséget, amit eddigre terveztem. A fejezet vázlata már megvan, illetve egy kész jelenet már ott figyel a Wordben.

Tekintve, hogy egész délelőtt nem tudtam géphez ülni, olvastam.

Cassandra Claire egy érdekes írónő. Jól ír. Az Elveszett lelkek városa egész jó lett. Sokkal több olyan jelenet került bele, ami nem a főszereplő szemszögéből íródott. Nagyobb hangsúlyt kaptak a mellékszereplők körüli dolgok. Egy ideig ráadásul úgy tűnt, hogy a főhősnő elszökik élete szerelmével, randizgatnak egy hétig, amíg a pereputty jelentéktelenebb része betegre aggódja magát és az életét kockáztatja mindenért, amiért csak lehet.

De nem.

A nagy randizgatás kb egy napig tartott, azután aktivizálta magát. Ez a vörös kis csaj igazán bátor leányzó, nem pedig egy idegesítő kis fruska, mint a romantikus regények főszereplői úgy általában.

Szerencsére az írónő nem sajnálja a főszereplőit.

Jace karakterének javulásának kifejezetten örültem. Nála a leglátványosabb a karakterfejlődés. Az első kötettől kezdve egyre mélyebbre süllyedt az önutálatba. A negyedik könyvre már annyira magába roskadt, hogy szinte fájt olvasni. Az ötödikben végre újra boldog, még ha nem is önmaga. Újra látszik benne valami gondtalanság, ami az első kötet óta kiveszett belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése