2016. február 18., csütörtök

Ziki Evil

XD Ez beteg, de jót nevettem. A három évvel ezelőtti énemnek fura egy humora volt. Sajnos pont a jó rész maradt le:





Az egész úgy kezdődött, hogy kivételesen megpróbáltam jó fej lenni.
            Megtehettem volna, hogy észrevétlen maradok, hazamegyek, és elfelejtem, amit láttam. Ezer, meg egy kifogást ki tudtam volna találni az elfelejtettemtől a kidurrant a nem létező kocsim kerekéig, hogy miért is nem szegődtem a férfi nyomába, hogy videóra vegyem a légyottját.
            Én, barom, mit tettem?

            Szerettem a házasságtöréseket. Többnyire csak ilyen ügyeket vállaltam.
            Magánnyomozóként fogtam a kis kamerámat, a célszemély nyomába szegődtem, és ha mellém pártolt a szerencse, lencsevégre kaptam a légyottját.
            Élvezettel figyeltem a megbízóim arcát, amikor szembesítettem őket ezekkel a felvételekkel. Düh, fájdalom, kétségbeesés és ki tudja, még hány érzelem egyedi kombinációját produkálták, amiket szemtelen mosollyal néztem végig. Kicsit a főállásomra emlékeztetett, csak itt a klienseim később nem rohantak hirtelen jött vallásos indíttatással a templomba gyónni.
            Eleinte azt hittem, ez is egy ilyen meló lesz. Követtem a férfit, aki felszedett egy prostit, elvitte egy motelbe…
            Vetkőzés, kötözés… A fickó lekötözte… A nőt lekötözték… Engem nem kötött le. Ezer ilyet láttam már.
            A szobában álltam láthatatlan harmadikként. Ügyeltem arra, hogy mindig háttal legyek az ablaknak, mert a pályám elején elkövettem azt az orbitális hibát, hogy csak úgy lefilmeztem a jelenetet az ágy végében állva. Lelkesen buzgó mócsingként jobb felvételeket készítettem, mint egy amatőr pornóstáb. A megbízómnak ez persze azonnal szemet szúrt, én pedig sehogyan se tudtam megmagyarázni, hogy a drága férj, és a kedves szerető hogy’ nem láttak meg.
            Egy egész lélekbe került kipucoltatni a nő memóriáját, ráadásul újra le kellett filmeznem a férjét ablakperspektívából mindenféle túlóradíj nélkül.
            Ma már persze nem követtem el ilyen szarvas hibát. Még a földre is leültem, hogy a kamera nagyjából olyan magasságban legyen, mintha az ablak utca felőli oldaláról filmeznék.
            Törökülésbe rendeztem a lábaimat, állítottam a kamera kijelzőjén, megdörzsöltem a viszkető szememet, majd zummoltam, hogy a szereplők arcát később könnyebb legyen kivenni.
            Menet közben állítgattam a képet, mert szerettem minőségi felvételeket készíteni. Ha már a kameraállásokkal nem variálhattam…
            Fényerő…
            Előkerült egy kés.
            Szeretnek játszadozni.
            Túl sötét… Túl világos… Nagj…jából oké… Kontraszt…
            Vér…
            Így elég éles.
            Mi?!
            Tágra nyílt szemekkel kaptam fel a fejemet, hogy a kijelzőn látottakat élőben vegyem szemügyre.
            A fickó épp felhasította a kipeckelt szájú nő hasát.
            Hogy rendesen végiggondoltam-e a dolgot, arra már nem emlékszem. Félredobtam óvatosan letettem, mert féltettem, de mindegy a kamerát, és az ágy végébe álltam. Lecsatoltam a csuklópántomat, és láthatóvá tettem magam.
            Nem, azt hiszem, nem gondoltam végig rendesen.
            Szép, jó estét! villantottam meg legszélesebb mosolyomat.
            A fickó ijedten fordult hátra. Szemeiben láttam a támadó szándékot, ami, amint megpillantotta a fogaimat, eszeveszett pánikba csapott át, és ahogy volt, egy szál fügefalevél nélkül kirontott a szobából.
            Ne tessék alábecsülni egy őszinte mosoly erejét!
            A nő felé fordultam, aki riadtan, ájuldozva pislogott rám, miközben halkan, kétségbeesetten nyögdécselt a szájába tömött rongycsomóba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése